Granhøjen er at foretrække fremfor antidepressiv medicin

Hvem vil ikke gerne se sine børn glade og lykkelige i livet. Det kan alle nok skrive under på. Men det er jo ikke ensbetydende med, at alle er det. Der er desværre en masse unge mennesker, som allerede i teenage årene begynder at få depressive tanker og måske starter en selvskadende adfærd.

I går i tv-avisen blev der fortalt, at antallet af unge der får antidepressiv medicin er mere end fordoblet på 10 år. Det er jo direkte skræmmende. Jeg er helt med på, at der kan være nogle, hvor medicin er den eneste udvej, men det er svært at tro, at det kan være nødvendigt for alle de unge mennesker at blive proppet med medicin.

I stedet må det være muligt at få de unge med psykiske problemer i gang med noget terapi. Det kunne f.eks. være på Granhøjen, som er et kombineret bo og arbejdstilbud for unge med psykiske problemer. På Granhøjen har man 25 års erfaring med terapi og behandling af lige netop denne gruppe af samfunds borgere, og jeg tror, at vi ved at satse mere på steder som Granhøjen, ville kunne hjælpe denne gruppe mennesker meget bedre videre.

Jeg blev meget berørt af at høre om de bivirkninger, som de forskellige typer af antidepressiv medicin giver. En ung pige fortalte om hendes natlige svedeture, som havde skabt fugtproblemer i hendes soveværelse. Jeg forbinder nattesved med overgangsalderen – ikke med en ung kvinde på 19 år.

psykiatrisk behandlingstilbud

Jeg ville ønske, at det var muligt, at disse unge i stedet for piller blev tilbudt et ophold på f.eks. Granhøjen. Det kan selvfølgelig godt være, at nogle også skal have medicin, men måske ikke så mange som på nuværende tidspunkt.

Selvfølgelig er det mange penge det koster, men mon ikke det er det værd i et samfund, hvor vi bryster os af at have høj velfærd og en høj standard indenfor socialt ansvar.

You may also like...