Er det din første vinsmagning?

En gang skal jo være den første gang hvor du går til vinsmagning. Der findes efter hånden mange forskellige muligheder for at komme til vinsmagning. Alle med kvalificerede bud på hvordan de vil give vinsmagningens deltagere en god oplevelse. Men i havet af udbud, kan det måske være svært at vælge hvilken for vinsmagning man skal til den aller første gang. Hvis du ikke er så heldig at være blevet inviteret, for så er rammerne jo allerede sat.

Der er mange vinforretninger der tilbyder gratis vinsmagninger. Det er ganske praktisk, så får kunderne lov til at smage på den vin de efter vinsmagningen kan kæbe med hjem, ofte til en fordelagtig pris på selve aftenen. Disse vinsmagninger har ofte det formål at sælge en vare, og er derfor ikke så lærende omkring vinen som den vinsmagning der foregår hos en somelier kan være. Men det er ganske godt at starte med, og kan med fordels benyttes hvis du skal have et større selskab, så har du dels kendskab til den vin du serverer for dine gæster, og en præcis viden der kan lede til gode samtaler omkring bordet.

vinsmagning

Vinsmagning hos tapas restauranter er en mangfoldig smagsoplevelse. Her bliver vinen ledsaget af lækre oste, pølser, skinke, pateer og andre små lækkerier. Det kan være ganske rart for den uvante gane at friske munden op med noget spiseligt imellem vinen. Også fordi er det er som nybegynder begrænset hvor mange smage du kan rumme at adskille. Du er bedre tjent med at gå stille og roligt frem i din smagning. Det der ydermere kan være spændende med den form for vinsmagning der er på tapasbarer, da det ofte er vine der kommer fra små vingårde.

Vil du virkelig vide noget om den vin du drikker, og om vin generelt, kan det være en god ide at melde dig ind i en vinklub. Der findes mange vinklubber rundt om i landet, det gælder blot om at finde en i dit område, og med vinsmagninger der passer til dit niveau og interesse. Mange vinklubber tilbyder desuden smagekasser og der er endda klubber med vinrejser. Jeg håber at du ikke bliver skræmt at alle de tilbud der findes, og af alle de fremmed ord du pludselig bliver præsenteret for. Du skal huske at vin er en nydelse, og vinsmagning er til for at nyde livet endnu mere.