Sådan kommer du godt igennem en bolighandel

ejerskifteforsikring - danskboligforsikring

En bolighandel er ikke altid det letteste forløb at komme igennem, der er en del forskellige trin og ting, man skal sætte sig ind i, og som skal tages hånd om, før handlen falder helt på plads.

Boligforsikringsselskabet Dansk Boligforsikring har mange års erfaring i branchen, og er et oplagt sted at gå til for at få gode råd og vejledning til boligkøb.

Her er nogle af de typiske forhold, som Dansk Boligforsikring råder til at have styr på i forbindelse med bolighandel:

Ejerskifteforsikring – en rigtig god idé at have

En ting, der altid er en rigtig god idé at styr på i forbindelse med en hushandel er ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring skal være tegnet inden overtagelse af den nye bolig, for at den skal være gyldig.

Når man har fundet sin nye drømmebolig, og er nået så langt i processen at det eneste, der mangler er at der skal skrives under på en købsaftale, så bør man kraftigt overveje at få tegnet en ejerskifteforsikring. I denne forbindelse bør man gøre sig nogle tanker om hvilket selskab, man vil tegne den hos, da der kan være forskel på fx selvrisiko og forsikringspræmie fra selskab til selskab. Og vælger man en dyrere ejerskifteforsikring, end den som sælger har indhentet et tilbud på, så er sælger kun forpligtet til at betale halvdelen af den oprindelige.

Det er altid køber, der beslutter om køber vil tegne en forsikringen og i så fald hos hvilket forsikringsselskab.

Det er som regel muligt at få enten en basis eller en udvidet dækning, hvor man som udgangspunkt kan sige at det i det lange løb vil være billigere at vælge en udvidet dækning til at begynde med, i stedet for at forlænge.

Dansk Boligforsikring udbyder ejerskifteforsikring, og de råder altid til at man sætter sig grundigt ind i hvad forskellen er på ejerskifteforsikring hos de forskellige udbydere, netop fordi der kan forekomme forskelle, selvom selvom dækningen er lovbestemt.

Første trin ved boligkøb

Når man har fundet en bolig, som man gerne vil købe, er det vigtigt at læse tilstandsrapporten godt igennem, det er nemlig her, hvor fejl og mangler på boligen fremgår, samt hustypebeskrivelsen, hvor det fremgår hvad der er karakteristisk for den type bolig, I har fundet frem til. Det bør altså heri fremgå, hvad der ikke vil være dækket af en ejerskifteforsikring, og herudfra kan man bedre træffe beslutning om, hvilken type ejerskifteforsikring, man vil tegne.

Dansk Boligforsikring står klar til at rådgive og ønsker held og lykke med boligkøbet.

You may also like...