Disse øjenproblemer kan fikses med operation

Øjenoperation
Øjenlæge

Viden og teknologien har udviklet sig meget over de seneste årtier. Det betyder blandt andet, at der i dag er mange muligheder for at få fikset, hvad man nu engang skulle ønske at få fikset. Når det kommer til vores øjne, er det ingen undtagelse. Mulighederne er blevet mange, og i dag er det ikke længere kun briller eller kontaktlinser, der kan afhjælpe. En øjenoperation kan nemlig afhjælpe en lang række øjenproblemer. I denne artikel dykker vi ned i, hvilke øjenproblemer der kan udbredes ved hjælp af operation.

1. Nærsynethed

Nærsynethed er, når man har udfordringer med at se langt, men sagtens kan stille skarpt, når noget er tæt på. Man opdager ofte nærsynethed i løbet af barndommen. Rigtig mange mennesker er i dag nærsynet. I følge sundhed.dk er det cirka hver tredje person i vestlige lande. Når man er fyldt 18 år er det muligt at få en øjenoperation, der kan afhjælpe generne, der kan være forbundet med nærsynethed.

2. Langsynethed

Langsynethed er, når man har svært ved at stille skarpt, særligt på ting tæt på. Også dette ser man hyppigt i Danmark. Cirka 1 ud af 10 personer i alderen 20-25 år er langsynet, mens det stiger til 1 ud af 6 for personer i 40-45 års alderen.

3. Bygningsfejl

Bygningsfejl forstyrrer synet, da en bygningsfejl er en slags uregelmæssighed på hornhinden. Dette har det med at forvrænge billedet. Har man bygningsfejl helt ned til -6 er det muligt at få en operation, som sikrer et normalt syn.

4. Læsebriller

Rigtig mange mennesker oplever også at have problemer med synet, når de skal læse. Med en operation kan man dog få en god dybdeskarphed, og det vil igen være muligt at kunne læse ubesværet.

5. tynde hornhinder

Tynde hornhinder er kort fortalt, når øjets hornhinde bliver tyndere på midten. Tynde hornhindrer kan skabe problemer i form af nærsynethed og bygningsfejl. Symptomerne på dette er blandt andet, at det kan være svært at se langt, og synet bliver sløret, eller man får dobbeltsyn. Med operation er det muligt at forbedre synet.

Øjenoperationer foretages af højtspecialiserede øjenkirguger.

You may also like...