Ny lås på hoveddøren: Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når man skal have nye låse i huset, er det ikke bare at gå ud og vælge den første og den bedste. Hvis du vil forebygge indbrud og sikre, at forsikringen dækker, hvis nu uheldet skulle være ude, er det nogle ting, man skal være opmærksom på. Det handler blandt andet om, hvorvidt låsen nemt kan dirkes op, bores op, og at nøglen ikke kan kopieres.

Vælg derfor altid en lås, som minimum er

  • Dirkebeskyttet
  • Beksyttet mod kopiering
  • Borebeskyttet

Ekstra sikkerhed med de helt rigtige låse

Det kan også være en fordel at etablere en ekstralås, så døren har to låse og/eller kunne låse døren indefra med en nøgle og eller .

Fordelen ved en ekstralås er, at man både sender et signal til indbrudstyvene om, at huset er godt sikret. Derudover har indbrudstyve sværere ved at skaffe adgang til boligen via døren. At kunne låse indefra med en nøgle har den fordel, at en evt. indbrudstyv vil have sværere ved at flygte igen – særligt med store ting.

Det er altid en god ide at spørge en låsesmed til råd og evt. få ham/hende til af montere låsen. En låsesmed er ekspert i alle typer låse, og de vil kunne rådgive dig til, hvilken type lås du bør vælge.

You may also like...