Helsekost – hvad skal man og hvad skal man ikke?

Helsekost er på manges læber i øjeblikket, og spørgsmålet der bliver diskuteret er, hvorvidt det virker eller ej. Og der må man jo allerede lige sige stop. For helsekost er jo så vanvittig mange ting, at man ikke kan snakke om det på en generel måde.

Prøv at gå ind i en helsekost butik og se udvalget af varer. Det er jo helt vildt, hvad der findes på det marked. Og hvis det er en god helsekost forretning, så vil der også være en faguddannet person, der kan hjælpe dig til at finde den type helsekost, som du har behov for (hvis du altså har behov for noget overhovedet).

Ordet helsekost må vel defineres som kost der fremmer din helse, så hvis din kost f.eks. ikke indeholder nok af vitaminer og mineraler, så kan det jo være nødvendigt at tage et tilskud. Kosten kan mangle vitaminer, hvis det er svært at få et stort og bredt nok udvalg af frugt og grønt f.eks. Det kan jo have noget med årstiden at gøre.

Man ved i dag, at man har brug for vitaminer, mineraler, fedtstoffer, sporstoffer osv. Og desværre er kvaliteten på kosten ikke altid optimal, og så er det godt, at man kan få de her helsekost tilskud, så man ved, at man er dækket godt ind.

helsekost

Fedtstoffet omega 3 specielt er ikke så nemt at få i en ordentlig kvalitet fra vores fisk, og mange spiser slet ikke nok fisk til at få dækket det daglige behov. Så der er det altså alfa og omega, at man tager det her helsekost tilskud, og det er der masser af undersøgelser, der understøtter. Omega 3 har bl.a.vist sig gavnligt for både hjerte, cellemembraner og nervesystem. Også regenerering efter træning sker hurtigere, når man indtager helsekost som bl.a. omega 3.

Som basis kan man jo tage en god multivitamin, noget ekstra magnesium og zink, en d-vitamin og en omega 3. Så er man altså ret langt på vej mod et grundlæggende godt immunforsvar. Det lønner sig, når vinterens influenza epidemier kommer væltende ind over det ganske land.

Det er ikke at anbefale at tage tilskud af alt, hvad der står på hylderne i din helsekost butik, men med gode råd og vejledning er jeg overbevist om, at din generelle helse tilstand vil blive styrket. Læs mere her om tilskud.

You may also like...