Øjenoperation med laser: myter og fakta om behandlingen

øjenoperation laser

En øjenoperation med laser kan være en god løsning for rigtig mange danskere, der lider af synsproblemer. Øjenlaserteknologi kan nemlig kurere såvel nærsynethed som langsynethed, bygningsfejl og tynde hornhinder. Alligevel fravælger mange at få en øjenoperation og vælger i stedet at korrigere deres synsproblemer ved hjælp af kontaktlinser eller briller. Grunden til dette er nok, at der eksisterer en lang række myter om øjenoperation med laser, som afskrækker folk fra at opsøge behandlingen. I dette indlæg tager vi derfor et nærmere kig på myter om fakta om laserbehandling.

Myte: Øjenlaseroperationer er dyre

Én af de mest udbredte myter om øjenlaserbehandling er, at det er meget dyrt at få udført. Behandlingen skal foretages af en øjenlæge, som skal have investeret i den fornødne laserteknologi. En øjenoperation med laser beløber sig ofte til 15.000 til 20.000 kroner per øje. Det kan lyde af meget, men er faktisk hurtigt tjent ind, hvis man sammenligner med det beløb, som kontinuerlige udgifter til kontaklinser og briller løber op i over en årrække.

Myte: Det gør ondt at få en øjenoperation med laser

Èn anden myte om øjenlaserteknologi er at det gør rigtigt ondt at modtage behandlingen. Rent logisk lyder det da også smertefuldt, at en laser skal skære i ens hornhinde, men en øjenoperation med laser er faktisk smertefri, fordi øjenlægen bedøver øjet inden operationen udføres. I dagene efter laserbehandlingen kan patienter godt opleve smerter, men disse behandles nemt med smertestillende piller. Øjenlægen vil som regel rådgive patienten om dette samt tilse patienten igen ved en opfølgende konsultation.

Myte: Laserøjenoperationer indebærer store risici

En tredje myte, der er medvirkende til, at en del mennesker fravælger en øjenoperation med laser er, at de opfatter operationen som risikofyldt. Alle former for operationer indebærer risici og kan have bivirkninger, som man selvfølgelig skal medtage i sine overvejelser. Øjenlaserteknologi er dog i dag så præcis og sikker, at kun ekstremt få patienter oplever længerevarende, utilsigtede bivirkninger efter en øjenoperation med laser. Disse indbefatter hornhindebetændelse og arvævsdannelse.

You may also like...