Lange ventelister på de psykiatriske behandlingstilbud

I en artikel i Inspiration lyder det, at der lige nu er en del tomme pladser i den private psykiatri trods ekstremt lange ventelister. Hvordan kan det være, at de psykiske syge i Danmark ikke bliver henvist til et psykiatrisk behandlingstilbud? Det vil vi i denne artikel se nærmere på.

Store besparelser i psykiatrien

En af teorier mange har om, hvorfor der ikke er flere psykiske syge, der bliver henvist til et af de mange psykiatriske behandlingstilbud er, at der i løbet af de seneste mange år efterhånden har været store besparelser i psykiatrien. Det offentlige har simpelthen ikke råd til at behandle alle de psykiske syge, men så kan man da ikke kalde vores samfund for et såkaldt “velfærdssamfund”.

psykiatrisk behandlingstilbud

De psykiatriske behandlingstilbud er imidlertid meget frustrerede over dette, da de netop har til formål at behandle de psykisk syge, og de kan dermed ikke få lov til at udføre deres arbejde. Det er nemlig sådan, at en psykisk syg skal have en henvisning fra det offentlige for at få behandling på et privat psykiatrisk behandlingstilbud, og da dette ikke sker i ret høj grad, så må de psykisk syge altså undvære behandling.

Man kan sætte spørgsmålstegn ved, hvor godt et servicesamfund, vi rent faktisk er, når det vrimler med både psykiatriske behandlingstilbud og patienter, der har brug for behandling, som ikke kan få det grundet dårlig økonomi.

Hvad synes I om dette?

You may also like...