Implantat af en tand er en stor beslutning

Næsten lige gyldigt hvad årsagen er til, at man står og skal overveje om man skal have et tand implantat, så er det en stor beslutning for de fleste. Det er nok kun, hvis man decideret har fået slået en tand helt ud af munden, at man ikke skal tænke sig så meget om – der vil de fleste nok bare gerne med det samme have et implantat af en tand.

Men er det fordi, at ens tænder måske ikke sidder så godt fast mere – enten pga. sygdom eller pga. et uheld, så er beslutningen som sagt ofte lidt sværere at tage.

Jeg tror, det er fordi, at vi er meget ømme overfor vores tænder. Hvis man mister tænderne, så forbinder man det lidt med at være gammel. Men det er jo ikke altid, at det er det, der er tilfældet – et tand implantat kan lige så godt være til en ung som til en ældre.

Jeg fik det ind på livet, da min søde kusine slog en tand så meget, at den faktisk døde. Det var et uheld, der skete på en cykeltur i skoven, og det var simpelthen så synd for hende, og hun var da også smadder ked af det.

tand implantat

Tandlægen sagde til hende, at med et tand implantat ville man slet ikke kunne se, at det ikke var hendes egen tand, så hun gik selvfølgelig hjem og tænkte sig grundigt om, og efter et par dage, så var den store beslutning taget. I dag kan hun slet ikke forstå, at det var så svært at tage den beslutning, for hendes tand implantat ser 100 % ud som hendes egen tand.

Der er altså ingen grund til at frygte et implantat af en tand – det er en stærk konstruktion, som kan holde livet igennem, og skulle der ske en skade på den, så kan din tandlæge helt sikkert trylle igen, for tand implantater er jo bl.a. tandlægernes speciale.

You may also like...