Træpiller er bare billigere i Tyskland

Billige træpiller skal findes i Tyskland.

Jeg har i snart mange år varmet mit hus med en træpilleovn, i stedet for en traditionel varmeovn eller med elvarme, da det både er langt billigere og mere miljøvenligt. Hvis nogle ikke lige har styr på hvad træpiller er, så kan jeg forklare at det er små stykker træ ofte i form af spåner og savsmuld som bliver presset hårdt sammen. Grunden til det er miljøvenligt er fordi at pillerne afgiver præcis den samme mængde CO2 som træet oprindeligt ville have optaget i skoven, hvis det fx ikke blev hugget ned, men i stedet blev liggende og fik lov til at rådne op i skoven.

Tysklands lave afgifter
Hvis du også gerne ville købe træpiller så er der mange penge at spare, hvis du køber dem i eller fra Tyskland. Det er nemlig sådan ved køb af træpiller i Danmark er der en moms på 25 procent, og dette kan godt afskrække nogle fra at overhovedet overveje om det måske er fornuftigt at udskifte sin gamle varmeovn, med en træpilleovn eller pillefyr, så man kan spare penge på ens varmeregning. Da det både er dyrt at anskaffe sig selve træpilleovnen og træpillerne så kan der godt gå lang tid før man får tjent sine penge hjem, ved at udskifte den gamle varmeovn. Men da det foreløbigt ikke ser ud til at momsen vil blive sænket, kan man med god samvittighed købe træpiller fra Tyskland, hvor momsen nemlig kun er på 7 procent. Det er nemlig helt lovligt for virksomheder at bosætte sig i lande med lave momsafgifter, for så at sælge varer til forbrugere i lande med høje momsafgifter. Dette kan de nemlig helt lovligt gøre, hvis enten de danske forbrugere selv bestiller og køber træpillerene via nettet også henter varen selve i landet, dette kan selvfølgelig være enormt besværligt, hvis man et par gange om året skal tage til Tyskland for at fylde ens varelager af træpiller op, især hvis man ikke har tid eller penge til sådan en tur.

Det tysk-danske samarbejde
Derfor kan du ofte på den samme hjemmeside hvor du køber billige træpiller fra Tyskland også klikke ind på en dansk vognmand/ leverandør der kan transportere varerne hen til din adresse, vel og mærket med den samme lave tyske moms! Dette er ikke vurderet til at være ulovligt ifølge SKAT, så længe der ikke er direkte samarbejde mellem det tyske træpillefirma og det danske transportfirma, dvs. at de ikke må betale vederlag til hinanden eller anden form for betaling mellem de to parter, hvor de så at sige deler rovet fra den danske kunde. Dermed vil der være mange penge at spare ved at købe træpiller fra Tyskland, medmindre den danske moms bliver sat ned. Du kan med fordel købe dine træpiller fra Tyskland her.

You may also like...